Hiromant

Uobičajen

Sve se ljudske ruke razlikuju među sobom, a „posao“ hiromanta sastoji se u tome da naivnima „predskaže budućnost“ na osnovu linija na dlanovima. Takve i njima slične prevare potiču iz davnih vremena, kada je većina ljudi bila neobrazovana. Isto kao astolog*, i hiromant se bavi opsenarstvom koje postoji od pamtiveka. Ima i drugih sličnih prevaranata: kartari rade sa kartama za igranje, vidovnjaci „vide“ budućnost u kristalnoj kugli, vračare u šarama koje pravi talog u šoljici crne kafe ili u pasulju itd. Hiromant( ili, češće, hiromantkinja) uzima šaku osobe koja je kod nje došla, ispituje njenu dužinu, oblik, linije koje su na njoj, raspored i veličinu ispupčenja na dlanu-i kao od šale donosi zaključke o karakteru ličnosti i njenoj sudbini. Iako svi znamo da su to najobičnije obmane, ne smemo zaboraviti da i danas ima onih koji u vračanje veruju, pa kad god se pruži prilika treba neprosvećenima objasniti da nikakvo proricanje budućnosti ne postoji( drugo je kad naučnici predviđaju nešto, recimo, prirast stanovništva i sl.).

◈Moje mišljenje što se tiče hiromanta tj. vračara, kartara, slažem se s tim da su to najobičnije obmane. Jer kakva ti je sudbina tako će i biti. Nijedna vračara ma koliko dobra ne može to da promeni.

Advertisements

2 responses »

  1. Hirmonat prema stečenom znanju i iskustvu iz hiromantije, prema poznavanju linija i ispupčenja, oblika koje te linije sklapaju, linija koje se pojavljuju na određenim poljima dlana (…) osobi kojoj gleda u dlan govori šta hiromantija kaže za iste te linije i njihov raspored i oblik. On nikom ne pokušava promijeniti sudbinu niti ga obmanuti. Pravi će hiromant uvijek naglasiti „to je ono što hiromantija kaže, a ti najbolje znaš kako je i trebaš li vjerovati“. Na osobi je da vjeruje ili ne. Osim toga, sama osoba bira hoće li nekom dati dlan na „uviđaj“.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s