Čovek mora hteti da bude srećan

Uobičajen

Kada je u pitanju sreća, vrlo je važno da iskreno želite da budete srećni. Ima ljudi koji su toliko dugo potišteni, utučeni i nesrećni da bi, u slučaju da ih neka povoljna čudesna i radosna vest iznenada učini srećim, verovatno rekli, „Tolika sreća može biti samo dobra!“ U toj su se meri navikli na negativni mentalni obrazac da im je, jednostavno, neudobno da budu srećni, zato žale za svojim bivšim, potištenim stanjem duha.

Najsrećniji ljudi 

Najsrećniji je čovek koji neprestano razmišlja o svojim najboljim osobinama i trudi se da ih materijalizuje, iznese na svetlost dana. Najbolji nisu uvek najsrećniji ali su najsrećniji uvek najbolji u veštini usprešnog življenja. Univerzalna mudrost podsvesti predstavlja najbolji deo svakog čoveka. Nađite načina da iskažete barem deo ljubavi, istine i lepote tog univerzalnog principa i naći ćete se među najsrećnijim ljudima na svetu.

Epiktet, grčki filozof stoicizma, jednom je rekao, „Samo jedan put vodi sreći i spokoju duše. Zato budite uvek spremni da njime krenete, u ranu zoru i kasno noću-okrenite se sebi i videćete svetlost.“

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s