10. Zaštitnik

Uobičajen

On je pravi domaćin i porodičan čovek. Istina, malo je monoton, budući da je isključivo usmeren na obezbeđivanje dobara za suprugu, decu, ljubimce, kola i vikendicu. Ali je retko pouzdan, odlučan, čvrst, a razuman, dobronameran i smiren. Dobrobit najbližih njegov je primarni zadatak. Čime god da se bavi, trudi se da stvori i zaradi, i nikad ne prelazi granicu. Uredno plaća porez i kloni se mahinacija. Gradi malo-pomalo, a to što sagradi ne razgrađuje. Društveno trpeljiv, strabilan, živi u krugu najbližih. Voli okupljanja i prijatelje. Lav u njemu se budi jedino kad oseti da su mu žena i deca ugroženi. Onda postaje razdražljiv i istinski spreman na sve. 

Dobre strane: S njim ćete uvek znati gde je, s kim, i kad stiže kući. Deca će vam biti zbrinuta, obezbeđena u životu i, sutra, uvedena u posao na prava, prijateljska vrata. Osim ako niste vi ta koja je nekom greškom upala u ovaj brak, on se po pravilu ne razvodi. Penzioniše se i stari sa vama. 

Loše strane: Ume da bude tvrdoglav, ponekad nagao i prek. No, tome ima leka, jer obično poštuje dogovore. Jedino što ne ume jeste da shvati da je žena prenežna da bi uvek bila udarnik i „ratni“ drug. 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s